sintoedenrodezuid
2634

Nieuws

Om u als bewoner op de hoogte te houden van het proces en de ontwerpen in het project Erp-Oost gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeld voor de nieuwsbrief. Na aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

Afkoppelcoach bezoekt verschillende huizen in Erp-Oost

In het project Erp-Oost klimaatrobuust zijn we bezig om bewoners bewust te maken van het regenwater dat verwerkt moet worden door het riool.

Tijdens de ontwerpsessies is gevraagd of bewoners een advies van de afkoppelcoach willen. Een paar enthousiaste bewoners hebben gebruik gemaakt van dit aanbod.

De afkoppelcoach is op bezoek geweest bij verschillende huizen in verschillende straten van Erp-Oost. Ieder huis is weer anders en heeft dus een op maat gemaakt advies nodig.

Met bewoners is gekeken naar de mogelijkheden tot afkoppelen en wat zij zelf kunnen doen om water op te vangen en hierdoor het riool minder te belasten.

Bewoners hebben door het bezoek meer inzicht gekregen in het water dat er op en rondom hun huis verzameld of vastgehouden kan worden. En waren enthousiast over de soms eenvoudige oplossingen om af te koppelen. 

In onderstaande video een korte indruk van de gesprekken met de bewoners, hierbij worden een aantal oplossingen toegelicht om het regenwater af te koppelen. 

 

Bekijk de video met ondertiteling en audiodescriptie.

|

Aanmelden nieuwsbrief