A A A

Nieuws

Om u als bewoner op de hoogte te houden van het proces en de ontwerpen in het project Erp-Oost gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeld voor de nieuwsbrief. Na aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

De nieuwe ontwerpen staan online!

De afgelopen maanden hebben we samen met u gewerkt aan een nieuwe klimaatrobuuste inrichting voor de wijk Erp-Oost. Tijdens twee online sessies hebben we de gewenste situatie besproken met u als bewoners. De eerste keer hebben we het doel van het project toegelicht en besproken wat de wensen zijn. Op basis van de wensen is een schetsontwerp gemaakt. De tweede keer hebben we de schetsontwerpen besproken en doorgepraat over mogelijke verbeteringen.
Daarnaast heeft de Vaansingel 5 t/m 19 en 18 t/m 32 op 3 september een live bijeenkomst gehad om te praten over het wel of niet behouden van de bomen. In deze bijeenkomst zijn een aantal acties bepaald, zoals het uitvoeren van een boom effect analyse (BEA). Deze is intussen gereed en hiermee is het ontwerp verder uitgewerkt. 

In het ontwerp, dat u nu kunt bekijken op uw stratenpagina, zijn de opmerkingen van de bijeenkomsten en BEA zo goed als mogelijk verwerkt.

In één straatcluster, Schildstraat en Hesselereind 17 t/m 24, is het ontwerp nog niet af. Op 20 oktober heeft ook hier een live bijeenkomst met de bewoners plaatsgevonden. Tijdens deze live bijeenkomst zijn een aantal nieuwe varianten besproken. Op basis van de reacties worden de verschillende varianten nu verder uitgewerkt tot één ontwerp.

Voor de overige straten leggen we het ontwerp ‘ter inzage’.


Bekijk het ontwerp en geef uw reactie!

We nodigen u uit om het aangepaste ontwerp van Erp-Oost Klimaatrobuust te bekijken. Zijn de opmerkingen volgens u goed verwerkt? Of zijn er nog vragen overgebleven en ziet u mogelijkheden om het te verbeteren? We zijn benieuwd naar uw reactie!

We ontvangen het liefst afgestemde gezamenlijke reacties als ‘mening van de straat’. Hoe beter de reactie onderling is afgestemd, hoe beter de reactie te gebruiken en te verwerken is.

U kunt uw reactie doorgeven via de contactpersoon van de straat. Of u kunt reageren via uw stratenpagina. Klik hier om naar uw stratenpagina te gaan. U kunt ook een individuele reactie mailen naar Anita Timmermans (anita.timmermans@losstadomland.nl).

U kunt uw reactie kenbaar maken tot en met 7 januari 2022.

Vervolg

Op basis van uw reacties passen de ontwerpers het plan aan, waar dat nodig is en stellen we het ontwerp vast. Hierna beginnen we met de uitwerking van de contractstukken ten behoeve van de uitvoering. Het ontwerp voor de Schildstraat en Hesselereind 17 t/m 24 komt later ter inzage te liggen omdat het ontwerp hiervoor nog niet klaar is. 

De definitieve tekeningen publiceren we op de website, zodat u weet wat er met uw reactie gedaan is. Zodra de tekeningen op de website staan, informeren wij u daarover met de digitale nieuwsbrief. 

 

|

Aanmelden nieuwsbrief

sintoedenrodezuid
2634