sintoedenrodezuid
2634

Nieuws

Om u als bewoner op de hoogte te houden van het proces en de ontwerpen in het project Erp-Oost gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeld voor de nieuwsbrief. Na aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

Heeft u interesse in afkoppelen op eigen terrein?

voorbeeldgootIn de afgelopen 2 jaar hebben we samen met u gewerkt aan een nieuwe klimaatrobuuste inrichting voor de openbare ruimte van Erp-oost. Maar u kunt ook uw steentje bijdragen op eigen terrein!

U krijgt de mogelijkheid om de regenpijp aan de voorkant van uw woning af te koppelen van de riolering. Dit betekent dat het regenwater uit uw regenpijp over de verharding wegstroomt naar het nieuwe hemelwaterriool, of in uw tuin zakt. 

Bent u geïnteresseerd geraakt? Op de website kunt u zich inschrijven. Ook vindt u hier meer informatie over het afkoppelen op eigen terrein. Wanneer de uitvoering van het project Erp-Oost Klimaatrobuust begint zal de gemeente en/of de uitvoerder contact met u opnemen. Zo kan samen gekeken worden naar de wensen voor het afkoppelen van de voorkant van de woning. De gemeente betaalt het afkoppelen van de voorkant van uw woning. 

Stratenpagina’s gesloten

Het definitieve ontwerp staat al enige tijd online. Hier zijn nog enkele reacties op gekomen. Dit ging dan vooral over details zoals een lichtmast verplaatsen of een andere boomsoort. Waar mogelijk, is dit meegenomen in het ontwerp. Hier hebben de bewoners zelf bericht over gehad. 

Het participatieproces is afgerond. De stratenpagina’s worden afgesloten en het definitieve ontwerp van de gehele wijk is hier en op de homepagina te vinden

Vervolg

In de afgelopen periode is het definitieve ontwerp uitgewerkt in technische tekeningen en een contractstuk en worden de werkzaamheden binnenkort aanbesteed aan een aannemer. Daarnaast zullen de benodigde vergunningen worden aangevraagd.

Voor de aanleg van de nieuwe riolering en het planten van nieuwe bomen is het nodig om bestaande kabels en leidingen te verleggen. Dit mogen wij niet zelf doen. Dit doen de netbeheerders, zoals Brabant Water en Enexis. Zij zijn met de voorbereidingen voor hun werkzaamheden bezig. De verwachting is nog steeds dat de netbeheerders met hun werkzaamheden in de tweede helft van 2023 kunnen starten. Dit zal vooruitlopend op de herinrichting plaatsvinden. U wordt vroegtijdig door de gemeente en\of netbeheerders op de hoogte gebracht wanneer, hoe lang en waar de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

 

|

Aanmelden nieuwsbrief