sintoedenrodezuid
2634

Nieuws

Om u als bewoner op de hoogte te houden van het proces en de ontwerpen in het project Erp-Oost gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeld voor de nieuwsbrief. Na aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

Start werkzaamheden Erp-Oost

Het project Erp-Oost Klimaatrobuust is aanbesteed en gegund aan de aannemer Van de Haterd BV uit Geffen. Voordat er werkzaamheden plaatsvinden, ontvangt u van de aannemer persoonlijk bericht. 
 
Enexis heeft onlangs kenbaar gemaakt dat zij het elektriciteitsnet willen aanpassen om dit geschikt te maken voor de toekomst (energietransitie). Dit betekent voor dit project dat het elektriciteitsnet nagenoeg compleet vervangen/verzwaard moet worden. Tevens wordt het gasleidingnet door Enexis vervangen. De vervanging van het elektriciteitsnet en gasleidingnet zal plaatsvinden voordat de aannemer aan de slag gaat met het aanleggen van de nieuwe riolering en inrichting van de openbare ruimte. 
 
Het is nodig dat de aannemer vooruitlopend op de werkzaamheden van Enexis eerst de bomen inclusief de stronken gaat rooien in de Schildstraat, Hesselereind, Pentelstraat, Mgr. Dr. Meuwesestraat en Hendrik Herpstraat. Zodra Enexis een voorsprong in de werkzaamheden heeft, start Van de Haterd BV met haar werkzaamheden (vervangen rioleringen, straatwerk en groen). 
 
In de straten De Mortelkes, Vaansingel, Tolstraat en Heesakker worden later in het jaar tevens de bomen en stronken gerooid. Het eerder rooien van deze bomen is niet toegestaan door de mogelijke aanwezigheid van eekhoorns. 
 
De totale werkzaamheden van de nuts-en telecompartijen gaan ongeveer 20 weken duren. De totale civieltechnische werkzaamheden duren ca. 1 jaar. Voordat de werkzaamheden worden opgestart ontvangt u van de desbetreffende partij persoonlijk bericht. Uiteraard brengen deze werkzaamheden overlast met zich mee. We hopen op uw begrip om uw wijk uiteindelijk mooier en klimaatrobuust te maken.

 

  Actie Plaats Start
1 Rooien bomen inclusief stronken Schildstraat, Hesselereind, Pentelstraat, Mgr. Dr. Meuwesestraat en Hendrik Herpstraat Week van 14 augustus 2023
2 Vervangen kabels en leidingen Erp-Oost Maandag 4 september 2023 – einde medio januari 2024
3 Start Van de Haterd BV met werkzaamheden: vervangen rioleringen, straatwerk en groen. Erp-Oost In de week van 2 oktober 2023 – einde medio oktober 2024
4 Rooien bomen inclusief stronken De Mortelkes, Vaansingel, Tolstraat en Heesakker Vanaf 2 oktober 2023
|

Aanmelden nieuwsbrief